Manco: Odgovorno i solidarno ponašanje Srbije

Srbija se prema izbegličkoj krizi ponaša odgovorno i solidarno, ocenio je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, prilikom posete prihvatnom centru za izbeglice u Preševu.

"Postoje mnoge utemeljene evropske vrednosti u pružanju pomoći i brige koju, u ovom udaljenom regionu na jugu Srbije, dobijaju hiljade očajnih ljudi u tranzitu, i ohrabrujemo Beograd da nastavi ovim putem, protiv logike zidova", kazao je Manco, prenela je italijanska ambasada.

Od samog početka, Italija smatra da se migrantska kriza ne može rešiti kao problem samo jedne zemlje, već zajedničkim pristupom na evropskom nivou, rekao je ambasador prilikom razgovora sa volonterima Crvenog krsta Srbije kome je Italijanska kooperacija donirala 100.000 evra za nabavku osnovnih dobara, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da je Manco imao susrete sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, zamenikom predsednika opštine Preševo Skenderom Destanijem, kao i sa poslanicima u Skupštini Srbije Nenadom Mitrovićem iz Srpske napredne stranke i Shaipom Kamberijem iz Partije za demokratsko delovanje.

Kao član grupe "Prijatelji juga Srbije" koju čine ambasade i međunarodne organizacije prisutne u Beogradu, Manco je ohrabrio političke predstavnike da što pre nastave dijalog između centralne vlasti i lokalnih organa u Preševskoj dolini.

Taj dijalog treba da bude pre svega o pitanjima koja se odnose na društveno-ekonomski razvoj regiona i zaštitu albanskog stanovništva, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво