Mihajlović: Srbija zahvalna Italiji na pomoći

Potpredsednica Vlade i ministarka za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu Zorana Mihajlović zahvalila je italijanskoj vladi, regijama i kompanijama koje su pružile pomoć Srbiji posle poplava, ali je upozorila da je pred našom zemljom "još teži period".

"Pred nama je sada jedan gotovo teži period, rekla bih, iako smo prošli poplave", rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon potpisivanja tri sporazuma u rezidenciji italijanskog ambasadora, uz podsećanje da je šteta od poplava procenjena na milijardu i po evra.

"Pred nama je period brze rekonstrukcije i popravke, od infrastrukture do onoga što je najvažnije za ljude a to su kuće", dodala je ona.

Ministarka Mihajlović je naglasila da je Vlada Srbije zahvalna italijanskoj vladi i čelnicima gotovo svih regija i mnogih italijanskih kompanija koji su se javljali i pomagali kada su poplave pogodile zemlju.

"To je, prosto, jedan prijateljski odnos koji postoji između dve države i koji se nadograđuje iz godine u godinu", rekla je i podsetila da odnosi Italije i Srbije iz godine u godinu beleže stalni rast, na ekonomskom, trgovinskom i političkom planu.

"Naša trgovinska razmena je u 2013. godini bila tri puta veća u odnosu na godinu ranije", zaključila je ministarka Mihajlović.

U rezidenciji italijanskog ambasadora u Beogradu Đuzepea Manca potpisana su tri sporazuma u oblasti saobraćaja, trgovinske saradnje i naučno-tehnološke saradnje između Srbije i Italije, a potpisivanju je prisustvovala ministarka Mihajlović i predsednica italijanske Regije Frijuli Venecija Đulija, Debora Serakjani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво