Letnja škola "Sveti Sava" u Beogradu

Letnja škola „Sveti Sava“, namenjena srpskoj deci iz dijaspore i susednih zemalja za učenje maternjeg jezika, istorije i kulture, ove godine se prvi put održava u Beogradu. Ova škola postoji od 1995. godine, a nastavu je do sada pohađalo više od 1300 dece iz Evrope i sveta.

Tradicionalna Letnja škola „Sveti Sava", namenjena srpskoj deci iz dijaspore i susednih zemalja za učenje maternjeg jezika, istorije i kulture, ove godine se, prvi put, održava u Beogradu. Desetodnevna smena završava se 12. avgusta.

„Ova škola je sjajno mesto na kome ćete učiti o Srbiji, srpskoj kulturi, tradiciji i srpskom jeziku", rekao je Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, pozdravljajući učenike i nastavnike škole.

„Želim vam dobrodošlicu i nadam se da ćemo se pokazati kao dobri domaćini i da ćete od sada češće dolaziti u Beograd", rekao je Antić poručivši deci dijaspore da treba da poštuju zemlju u kojoj žive ali isto tako da ne zaborave zemlju odakle su njihovi roditelji.

Radmila Kunčer, direktorka Letnje škole je izjavila da je Beograd izabran za mesto održavanja nastave zato što za našu decu iz dijaspore nije dovoljan jedan dan za upoznavanje znamenitosti prestonice već jedan duži boravak.

Podsećajući da Letnja škola „Sveti Sava" postoji od 1995. godine i da je organizovana po raznim selima i gradovima Srbije, Kunčerova je istakla da je do sada nastavu pohađalo više od 1300 mališana iz gotovo svih zemalja Evrope ali i izvan nje.

Govoreći za Program za dijasporu RTS-a Kunčerova je istakla da se ova škola, uprkos finansijskim problemima, uspešno održava zahvaljujući entuzijazmu nastavnog tima i velikoj zainteresovanosti same dece, polaznika škole.

Ovogodišnja generacija broji ukupno 24 dece iz Rumunije, Italije, Austrije i Kanade, rekla je Kunčerova i dodala da stalnu podršku nastavi pruža Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Govoreći o planovima za narednu sezonu direktorka Kunčer je poručila da je namera da se i sledeći put škola održava u Beogradu, i da se osim letnjih termina uvede i nastava u vreme zimskih praznika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво