Читај ми!

Поплављена домаћинства на југу Србије, ванредна ситуација у неколико општина

Због обилних падавина поплављена домаћинства на југу Србије. Током поподнева нагло порасла Нишава и излила се у прибалном делу општине Димитровград. Многа сеоска домаћинства остала су без струје. Ванредна ситуација проглашена у неколико општина - Нишу, Лесковцу, Дољевцу, Бојнику, Власотинцу...

Снег је успорио саобраћај на ауто-путу "Милош Велики" на деоници Прељина–Обреновац и на Дивчибарама, где је висина снежног покривача 30 центиметара.

Услед појаве клизишта на државном путу I А реда број 4, код места Црвена Река, у смеру од Ниша ка Пироту, возила саобраћају претицајном траком. Затворене су зауставна и возна саобраћајна трака које су обележене сигнализацијом.

Саобраћај је због клизишта обустављен и на путу Трговиште–Радовница, код места Зладовце. 

На појединим планинским деоницама забрањен је саобраћај за теретна возила, а возачима се препоручује опрез и обавезна зимска опрема. 

Када је реч о Београду, снега има између 10 и 15 центиметара, а на ширем подручју града и више. 

Према речима руководиоца Зимске службе ЈКП "Београд пут" Жељка Маравића, на рашчишћавању се ради већ другу ноћ непрекидно и до сада није било већих проблема.

"Прво смо уклањали снег машинама, а затим смо посипали путеве. Снег је тежак па смо уз асистенцију комуналних служби отклонили гране које под тежином снега падају. Када се заврши први приоритет, а то је 80 одсто, онда се приступа и споредним улицама. Не смемо да дозволимо да улице под успоном буду клизаве", рекао је за РТС Маравић.

На ширем подручју Београда снежни покривач је и два пута већи него у централним улицама, а на рашчишћавању су ангажована 93 тима.

Иако има суснежице, снежног покривача на улицама Ниша и околине нема.

Путеви су влажни и могуће је стварање леда при тлу па је опрез у вожњи неопходан, јавља дописница РТС-а.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво