Лесковац: Хуманитарни турнир за децу са КиМ

Млади људи у насељу Дубочица у Лесковцу већ више од једне деценије организују акције за помоћ деци српске националности на Косову и Метохији. Дискретни хероји Лесковца, како их зову суграђани, овога пута организовали су први хуманитарни турнир у малом фудбалу. За Милицу Ђорђевић из Призрена у једном дану сакупљено је 315 хиљада динара.

Атмосфера као на највећим фудбалским дербијима. Бакље, велики број навијача, српске заставе, песме и поруке подршке нашим људима на Косову и Метохији да остану и опстану. А тако је увек када хуманитарне акције организују млади људи у насељу Дубочица. Дискретни хероји Лесковца више од једне деценије финасијски и на сваки други начин пружају помоћ деци српске националности на Космету. Овога пута хуманитарни турнир у малом фудбалу. Одзив велики, прикупљала се помоћ за Милицу Ђорђевић из Призрена.

„Наш мотив је да се не заборави српски народ на Косову и Метохији да се не забораве жртве, сви ратници, војници који су животе дали у рату да се ми боримо у миру на сваки начин да то очувамо. Одзив је фантастичан, и - новчано и помоћ, свака част“, истакао је Драган Јовановић Гале, организатор турнира.

„Волим овај тип музике изворне народне и посебно музику са Косова волим да певам. Све је било сјајно, како смо замислили тако смо остварили“, наводи Сара Станковић, ученица 3. разреда Музичке школе.

На турниру и борци са Кошара. Патриотски дух мора да се негује. Хероји не могу и не смеју бити заборављени.

Иван Ранковић, борац са Кошара каже да је ово јако лепа хуманитарна акција. Додаје: „Срце ми је пуно. Све је више оваквих хуманитарних акција у Србији што ме јако радује“.

Заједништво, слога, јасан циљ. Млади људи из Дубочице знају шта хоће и колико могу. А показали су да могу много - постали су симбол и понос Лесковца јер све што раде, раде из срца. У славу јунака и на част потомака.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије