Читај ми!

Син Ратка Младића: Погоршано здравствено стање мог оца, Хаг одбио лечење у Србији

Механизам у Хагу одбио је захтев да некадашњи командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић буде пребачен на лечење у Србију, након што су му због грешке хашких лекара отказали бубрези и нема услова за рехабилитацију, рекао је Срни његов син Дарко Младић.

Дарко Младић је изјавио да им је механизам у Хагу одбио захтев, јер је један судија био "за", док су остали били против.

"Речено је да су услови у којима се сада налази довољно добри и да нема потребе да буде пребачен у Србију", рекао је Дарко Младић.

Истакао је, међутим, да је проблем што његов отац сада не може да устане из кревета јер је веома слаб и то што у Хагу нема услова за његову рехабилитацију. Нагласио је, такође, да прогнозира најгоре ако таква ситуација остане.

Објаснио да су њеовом оцу отказали бубрези јер су, навео је, лекари у Хагу погрешно тумачили његове проблеме и дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и на тај начин дошло је до оштећења бубрега.

"У овој је ситуацији због грешке њихових лекара. Наши лекари из Бањалуке су приликом посете најавили шта ће се дешавати ако се тако настави са његовим срцем. Имао је две епизоде са срцем и дали су му јачу терапију. Нису то испратили и са том терапијом оштетили су му бубреге", рекао је Дарко Младић.

Према његовим речима, породица и адвокати наставиће да се боре и покушаће да прате шта ће се даље дешавати са лечењем Ратка Младића.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије