Читај ми!

Вучић пред пут у Њујорк: У четвртак ћемо знати ко су нам пријатељи, а ко партнери у свету

Председник Србије Александар Вучић рекао је да сутра путује у Њујорк, где ће се расправљати о резолуцији о Сребреници, да би се борио и да се супротстави јаче него што се мисли. У четвртак ће бити јасно ко су нам пријатељи, а ко партнери, истакао је Вучић.

Председник Вучић рекао је пред пут у Њујорк где ће Генерална скупштина УН расправљати о резолуцији о Сребреници 23. маја, да ће имати много састанака и да ће се борити.

"Рекао сам људима у делегацији – ако нису спремни да се боре, нека не иду, а ако су спремни, нека пођу. Ујутру ћемо се наћи са представницима Срба из региона у Храму Светог Саве. Гарантујем вам да ћемо да се боримо. Знам колика је сила која нам прети, знам колико су велики и снажни, али једино у шта сам сигуран је да ћемо дати све од себе и супротставићемо се јаче него што мисле“, рекао је Вучић за Пинк.

Председник је поручио да ћемо у четвртак знати ко су нам пријатељи у свету, а ко су нам само партнери.

"Ми ћемо већ у четвартак увече знати ко су нам пријатељи у свету, а остали су нам партнери. Сви који не гласају или су уздржани наши су пријатељи, са осталима ћемо да имамо коректне односе", рекао је Вучић.

На питање шта очекује да ће се десити у четвртак, Вучић је рекао да никада не говори о успеху, јер ту нема превеликог успеха.

"Није то питање наше дипломатије, то је питање свега онога што смо сви заједно радили ово време. Огроман труд великог броја људи, једна мала земља се лавовски супротставила најмоћнијим силама света", рекао је Вучић.

Како је рекао, ниједним резултатом неће бити срећан због последица које долазе, али да ће бити поносан на нашу борбу.

"Никада навијачи неће да вам звижде ако губите а борите се", закључио је председник Србије.

О најавама Црне Горе да ће гласати за резолуцију

Председник Вучић се затим осврнуо на најаве Црне Горе да ће гласати за резолуцију о такозваном геноциду у Сребреници.

"Ми поштујемо суседе и међународно право, не могу увек да разумем све. За мене је одвратна била игра око амандмана, и с ким су преговарали око тога, изнећу у петак по повратку из Њујорка", рекао је Вучић.

Према његовим речима, реч је о прљавој игри и перфидном трику.

Каже да се нису договарали око амандмана са Србијом.

"Ако је тако, шта ће вам резолуција. Сви су већ сносили индивидуалну кривичну одговорност. Зашто то радите и због чега? Онда вам је јасно о каквом је трику реч. Неко је то радио јер је хтео сопствену савест да опере што ће да гласају за. Најјадније је то што кажу да се ми иживљавамо над неким. Није Србија нарушила интегритет Црне Горе и повељу УН, већ она. Није Србија донела резолуцију, већ они учествују у доношењу резолуције о геноциду", оценио је председник.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије