Читај ми!

Плес за Стефаново ново срце

Овог викенда у Чачку се одржава Међународни плесни фестивал уметничких и уличних плесова. Део прихода од фестивала биће уплаћен за лечење студента Стефана Средовића, коме је потребна хитна трансплантација срца.

Увежбаност, атрактивне кореографије и акробације. Све то у Чачку представља више од 1.500 плесача из Србије и иностранства који се такмиче у различитим категоријама.

 "Плешем хип-хоп од 2012. године, долазим из Скопља, јако је добро искуство што смо сви ту, сви долазимо да покажемо то што смо спремали ове сезоне", каже такмичарка из Скопља Ања Симоновска.

Лили Фелдеши, такмичарка из Будимпеште, истиче да је њих двадесет четворо на овом такмичењу, задовољни како све протиче, желели би поново да дођу.

"Тренирам овде скоро седам година и мени је стварно лепо на сваком такмичењу. Радујем се што видим шта ћемо освојити и какав нас успех очекује", рекла је Нађа Јањић из "Стар денса", Чачак.

Плесно надметање у Чачку нашло се у календару Светске плесне организације.

"Србија је велика плесна нација пре свега. Ово није пут да се одржава међународно такмичење у Србији, али ево, након много времена, заиста на једном веома високом нивоу организовано је такмичење и завидан је квалитет такмичара", каже председник Интернационалне плесне организације (ИДО) Велибор Срдић.

Чачански плесни клуб "Стар денс", који организује такмичење, половину прихода наменио је за лечење студента Стефана Средовића, коме је потребна хитна трансплантација срца. Постављене су и кутије за прикупљање помоћи.

"Ми ћемо један већи део прихода од улазница наменити за Стефаново ново срце. И заиста смо поносни што смо на један леп начин спојили лепо и корисно, да ови наши плесачи плешу и за нечије здравље", истакао је организатор такмичења Предраг Катанић.

Помоћ Стефану прикупљаће се до вечерас, када се такмичење завршава.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије