РТС Ординација 6Ц-18.емисија

И ова РТС ординација доноси занимљиве и корисне приче. Позната певачица откриће како се по трећи пут изборила са раком, затим ће стручњак за технологију хране разјаснити који су адитиви у прехрамбеним производима здрави, а које би "Е" ознаке требало користити уз опрез. На крају ће нутрициониста припремити здравију верзију мафина од спелтиног брашна.

У првом делу емисије "Моја борба" певачица Нада Обрић отворено ће говорити о борби са карциномом бешике који је недавно победила, шта јој је давало снаге, како је изгледало лечење, али ће говорити и о прва два карцинома које је излечила пре много година.

У "Ординацији" ће бити речи о адитивима у храни тј. "Е" ознакама на декларацијама прехрамбених производа. Које адитиве тј. "Е" ознаке у храни треба користити уз оперз, како препознати намирнице које садрже такве конзервансе, да ли постоје безбедни и здрави адитиви, а биће и разрешене заблуде у вези са адитивима за које се верује да су опасни. О свему ће говорити доц. др Мирјана Рајилић Стојановић, молекурални микробиолог са Технолошко- металуршког факултета у Београду.

У "Посластичарници" ћемо припремати мафине од спелтиног брашна са наром. Нутриционисткиња Ивана Ћосић објасниће како се мафини припремају, за кога су добар избор и зашто је спелтино бршно корисно и здраво.

Ауторка и водитељка је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара