РТС ординација: 7ц, ем. 11

Здрава мисија у "РТС ординацији" се наставља. Овога пута очекује вас исповест певача народне музике о томе како је превазишао озбиљне здравствене кризе. Централна тема биће посвећена остеопорози, а сазнаћете и трикове и савете како се лакше борити са инсулинском резистенцијом.

У првом делу емисије "Моја борба" певач Амел Ћеман Ћемо отворено ће говорити о томе како су му године пандемије биле тешке, али не због вирус корона, већ због разних других здравствених компликација. Био је пред сепсом због инфкеције која га је задесила, а одмах затим добио је гнојну ангину грла после које ће открити да има тумор на крајнику. Како је све то превазишао гледаћете у овој РТС ординацији.

У "Ординацији" ће бити речи о остеопорози. Сазнаћете зашто и када овај проблем смањене густине костују настаје, како се лечи и колико могу да помогну вежбе и исхрана. Све ће разјаснити доц. др Ивица Јеремић, реуматолог, а др Јелена Алексић, физијатар и реуматолог, разјасниће које вежбе јачају кости.

У блоку "Храна као лек" бавићемо се триковима и саветима како се лакше борити са инсулинском резистенцијом коју често називају предворјем дијабетеса. Како и шта се ради у ресторану, а да се направи бољи избор, како се једу слаткиши, који чајеви и суплементи могу да користе објасниће магистар фармације и нутрициониста Марија Милановић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије