Читај ми!

Медведев стотом победом на мастерс турнирима заказао дуел у Риму против Међедовића

Руски тенисер Данил Медведев савладао је Британца Џека Дрејпера у другом колу мастерса у Риму 2:0, по сетовима 7:5, 6:4. Медведев је уписао 100. победу у каријери на мастерс турнирима.

Медведев је за сат и 47 минута савладао Дрејпера и заказао је дуел у трећем колу Рима против Хамада Међедовића који је био бољи од Алехандра Давидовича Фокине.

Руски тенисер је у првом сету стигао до брјека у трећем гему, али је Дрејпер узвратио у наредном рибрејком. Уједначен ток трајао је до седмог гема, када је Медведев опет одузео сервис противнику и у следећем стигао надомак тријумфа - 5:3. Међутим, Британац је освојио два узастопна гема и изједначио на 5:5. Ипак, Медведев је био концентрисанији и агресивнији у финишу, избегао је тај-брејк и стигао до вођство у сетовима.

У другом сету Медведев је био одлучнији, веома лако је стигао до велике предности од 5:1 и без великих трзавица стигао до тријумфа у другом колу мастерса у Риму.

Медведев је прошлогодишњи шампион Рима, а пред Хамадом Међедовићем биће тежак задатак да настави тријумфални низ у главном граду Италије. Српски и руски тенисер до сада нису одиграли ниједан међусобни дуел. 

Међедовић је до сада убележио четири победе у Риму, две у квалификацијама и исти број у главном жребу. Медведеву је победа против Дрејпера била 100. у каријери на мастерс турнирима.

Меч између Међедовића и Медведева на програму је у недељу, 12. маја, а тачан термин још увек није прецизиран.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије