Фјури о поразу од Усика: Најгора одлука у историји бокса

Британски боксер Тајсон Фјури рекао је након пораза од Украјинца Олександра Усика да је то била једна од најгорих одлука у историји бокса, али да неће плакати и тражити изговор. Усик истиче да је спреман на реванш.

Боксер Олександр Усик из Украјине постао је синоћ апсолутни светски шампион у тешкој категорији пошто је савладао Тајсона Фјурија из Уједињеног Краљевства и објединио појасеве у ВБЦ, ВБО, ВБА и ИБФ верзији.

"Много хвала мом тиму. Ово је била велика прилика за моју породицу, мене и моју земљу. Ово је велики дан. Спреман сам за реванш", рекао је украјински боксер после меча са Фјуријем у Ријаду.

Меч је трајао 12 рунди, а украјински боксер је до победе стигао одлуком судија 2:1. Фјури сматра да је оштећен.

"Мислим да сам ја победник ове борбе. Он је добио неколико рунди, али ја сам добио више рунди. Међутим, његова земља је у рату па су судије стале на његову страну и доделиле му победу. Ово је била једна од најлошијих одлука у историји бокса. Идем мало да се одморим, а онда ћемо се видети на реваншу у октобру. Ја сам победник ове борбе, али нећу сада да седим, плачем и тражим изговоре. Вратићу се", рекао је Фјури после меча.

Британски медији наводе да Фјури према уговору о борби има право на реванш дуел, који би могао да се одржи у октобру ове године.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије