Читај ми!

Шпански медији: Барселона узима кредит од 100 милиона евра

Фудбалски клуб Барселона преговара о одобравању новог кредита који би могао да достигне и до 100 милиона евра, пише шпанска "Ла Вангардија".

Висина кредита зависиће од услова у којима се затварају поновни преговори о спонзорству "Најка" , који ће 2024. платити десет милиона мање од евра за лоше наступе у европском такмичењу. Барса рачуна да ће бонус прикупљен из новог уговора са "Најком" моћи да покрије овосезонски оперативни дефицит.

Прошлог октобра Барса је одобрила буџет од 859 милиона евра са нето добити од 11 милиона евра. Међутим, постоји могућност да се година заврши са губицима, па отуда и потрага за новим кредитом који би могао да покрије пад прихода код "Најка" и проблеме у добијању новца од 49 посто oд сектора Барса Медија.

Каталонци још увек чекају 100 милиона евра које је требало да добију у јуну од компаније Либеро са којом су у судском спору. Осим кредита или споразума са "Најком" , тих 100 милиона је кључ да се година не заврши са губицима; и такође омогућава да покушај обнове екипе.

Према "Ла Вангардији", велика претња за Барсу је то што је Лапорта прошле године ставио више од 400 милиона у Барсину касу; половина од продаје 51 посто Барса Медија која остаје у њиховим рукама и осталих 200 милиона као профит од продаје преосталих 49 посто. Финансијска ситуација клуба остаје веома напета и у години 125. годишњице постојања. Чини се да је месец јун кључан за покушај оживљавања клупске економије, пише у тексту.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије