Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости вечерашње емисије су Даница Веселиновић и Владан Вучковић Паја. Реприза емисије у 02.09 на РТС Свет.

Даница Веселиновић је академска сликарка која је до сада остварила девет самосталних изложб, а излагала је и на многим колективним изложбама широм земље и у иностранству. Учесник је на ликовним пројектима у Србији, Словенији, Бугарској, Немачкој, Француској, Кипру, Русији, Етиопији, Танзанији, Уједињеним Арапским Емиратима....  Калиграфија  је њен уметнички израз, а знање,  вештину и љубав према калиграфији, Даница преноси и на најмлађе... О сликарству, калиграфији, путовањима, Даница Веселиновић говориће у вечерашњој емисији.

Владан Вучковић Паја снимио је нови албум инструменталне музике под називом "Поподне једног Мартина". Инспирацију за албум, како сам аутор каже,  пронашао је у размишљањима о томе да уметност има велику друштвену моћ и значај, али и да никада није довољно моћна да спречи велике друштвене конфликте. Овим поводом, у госте нам долази Владан Вучковић Паја.

О прослави Васкрса у Денверу извештава Александар Жигић.

Ђорђе Михаиловић, познатији као деда Ђорђе, трећа је генерација Михаиловића која је чувала и бдила над нашим палим борцима у Првом светском рату, и то у Солуну, на војничком гробљу Зејтинлику. Иако је преминуо прошле године, он ће их и даље чувати, јер ће тамо бити постављена његова бронзана биста, на дан његове смрти - 02. јула. Са вајаром Љубомиром Лацковићем, који бисту израђује, недавно је разговарала наша Вања Васић.

Подсетићемо све наше гледаоце који живе широм света, да вечерас у Малмеу почиње избор за Песму Евровизије 2024.  Наша представница Теја Дора наступа у првој полуфиналној вечери под редним бројем 2, па ћемо их позивати да гласају за песму "Рамонда"....

Уредник емисије Тања Адамовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара