Више од игре – дечије играонице

Дечије играонице као концепт направљене су са циљем да родитељима пруже веома једноставно решење у ужурбаном, модерном свету где нам је слободно време често доста ограничено. Желимо да се посветимо деци што више и да са њима проведемо квалитетно време у простору који је прилагођен њима, инспиративан за игру и безбедан. С друге стране, деци треба препустити и део времена у ком ће се она самостално играти и уз дружење са вршњацима развијати своју машту и креативност. Све то је могуће у дечијој играоници, која има простор за децу, али и кутак у коме родитељи могу предахнути.

Некада давно деца су се највише играла у парковима и двориштима поред зграда или на улици. Данас се практикује много безбеднија варијанта, а то су игралишта на отвореном у оквиру дечије играонице или простор унутра. За шта ћете се одлучити зависи од доба године и временских прилика.

Деци је потребно друштво вршњака. Одлазак у дечију играоницу је прилика да се упознају нови другари. Било да је у питању радни дан и да сте након пословних обавеза одлучили да негде одете са дететом, или сте смислили да у суботу прву јутарњу кафу попијете у кафићу, одговор за све је дечија играоница.

Док се ваше дете безбрижно дружи са својим вршњацима, ви можете имати тренутке предаха уз новине и кафу у простору за родитеље који свака дечија играоница има.

За то време аниматори надгледају дечију игру и активно у њој учествују. Уколико је ваше дете још сувише мало да би се самостално играло, тада сте ви све време са њим, али у простору који је потпуно прилагођен деци и у ком има мноштво занимљивих играчака какве немамо код куће.

Пењалице, лавиринти, тобогани, ваздушни дворци, базени са лоптицама и још много тога што дечије играонице нуде, идеални су да се на њима потроши део безграничне дечије енергије. Деца имају сталну потребу за кретањем, која је толика да ни одрасли у одличној форми не би могли да је испрате.

Поред физичке активности на игралиштима у дечијој играоници има и мноштво играчака које развијају дечију креативност. Родитељима је добро познато да се деца засите играчака које имају код куће. Штавише, савет је да се играчке којима је дете престало да се игра склоне из његовог видокруга, и да се после неког времена врате, како би детету поново постале интересантне.

Међутим, одласком у неку нову дечију играоницу дете ће имати прилику да се игра играчкама које су за њега потпуно нове, те ће дуже време држати његову пажњу. Ту има за свако дете понешто: лутке, диносауруси, домаће животиње, сетови алата, кухињице, разне едукативне игре и још много тога.

Дечије играонице често имају неку тему и комплетно су декорисане у складу са њом. То су прави мали чаробни светови који буде дечију машту. Дечија интересовања су различита и мењају се у складу са узрастом, али теме као што су океани, свемир, джунгла, сафари само су неке од оних око којих дечије играонице граде свој визуелни идентитет.

Шта уствари дечије играонице представљају за породицу у савремном свету? Оне представљају право мало уточиште где можете прославити дечији рођендан, доћи на дневно играње а за то време се потпуно опустити јер знате да ваше дете ужива у игри на месту које је потпуно безбедно. Маме често бирају дечије играонице као место сусрета, јер ту се могу на миру дружити и испричати, док се њихова деца играју.

Ово је далеко бољи избор од јавног градског парка. У дечијој играоници спољашњи простор је ограђен, те нико споља не може ући тек тако. Такође, на децу увек неко од особља мотри, што је довољно да можете бар мало да предахнете. Бити родитељ је најодговорнији посао без паузе и слободног дана, тако да је свака помоћ добро дошла.

Велика помоћ родитељима је и чињеница да у дечијим играоницама могу организовати прославу дечијег рођендана. У времену пре него што су постојале, рођендани су се славили код куће. Ово је било доста компликовано, нарочито родитељима у већим градовима где већина људи живи у становима. Многи станови нису довољно велики да угосте све другаре из вртића или школе.

Треба водити рачуна о деци, забавити их, склонити вишак намештаја и било шта што смета игри. Уз све то, водити рачуна да се нешто не поломи и да се нико не повреди. Треба и припремити послужење и торту за све госте. С данашње тачке гледишта можемо само да будемо срећни што постоје дечије играонице.

Када бирате дечију играоницу за прославу рођендана или за одлазак на играње, најбоље је да кренете од места где су све оне са најбољим препорукама детаљно представљене. То место је веб-сајт Мирандре на чијим страницама посвећеним дечијим игроницама ћете пронаћи адресе, телефоне, детаљне описе, галерије слика и ценовнике услуга.

Дечије играонице можете овде пронаћи и по локацијама. Одаберите дечију играоницу која вам се највише допада и на време резервишите термин прославе дечијег рођендана. Посетите више дечијих играоница и откријте нова занимљива места за дружење и игру.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије