Премијера представе „Кућа“ означила почетак 40. сезоне Звездара театра

Премијером представе „Кућа“ почела је 40. сезона Звездара театра. Комад је написао глумац Небојша Илић, а режирао још један глумац – Воја Брајовић.

Емотиван, актуелан, духовит. Tакав је драмски првенац глумца Небојше Илића. У средишту његовог комада Кућа су три генерације.

Ћерка и отац, растрзани између могућности који нуди Торонто, воле стари живот у Београду и оно сеоце у Србији, одакле је породична историја кренула и у које их деда враћа.

И као што популарни глумац рафинираним средствима деценијама кроји своје ликове, тако је скројио текст у којем се публика лако препозна, јер пише о односу деце и родитеља, прераним одласцима, пише о неизвесности људских судбина, али и њиховој лепоти.

„Хришћански увид у то је мени близак, та кућа да је и овде и тамо и да смо сви заједно. Та моја жеља да сви ти растанци који су се десили са драгим особама, да се у ствари некако нису заправо десили, да су за кратко, да би живот требало мерити нечим вечнијим од овога што видимо“, објашњава Небојша Илић, аутор комада и глумац.

На сцени, глумачка тачност, разиграност и распеваност потврђују тезу да су у региону, српски глумци без премца.

Док Брстина и Илић шармирају на један, млада звезда малих екрана Ивана Зечевић нашла је још једну кућу позоришну и треба је ту задржати што дуже.

„То је једна бистра, бунтовна, паметна, намазана, суштински добра, исправна млада девојка која жели слободу, љубав, искреност и да пронађе свој дом“, описује Ивана јунакињу коју игра.

Кућа се сасвим лепо сместила у репертоарски мозаик Звездара театра.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије