Колико коштају станови у близини славних италијанских споменика

Највећи сајт за некретнине у Италији, „Имобилијаре“, објавио је резултате истраживања о томе колико коштају станови у близини највећих и најпознатијих италијансих споменика.

Колико коштају станови у близини славних италијанских споменика Колико коштају станови у близини славних италијанских споменика

У истраживању које је спровео Имобилијаре били су укључени споменици попут Дуома у Милану, Колосеума у Риму, Старог моста у Фиренци, Пјаца Сан Марко у Венецији, Арена у Верони, Моле Антонелиана у Торину као и криви торањ у Пизи.

На последњем месту, односно најповољније је купити стан код кривог торња у Пизи, јер стан удаљен на 10 минута хода од торња кошта 2.900 евра по квадратном метру, свега 11,5 одсто више од просечне цене у другим деловима града.

У Торину, у близини Моле Антонелиана, просечна цена у близини овог симбола главног града региона Пијемонте је око 3.098 евра по квадратном метру. Станови у близини Арене у граду Ромеа и Јулије, Верони кошта око 4.582 евра по квадратном метру што је за 78,5 одсто више него у другим деловима града. Уколико желите да купите стан у близини Пјаце Сан Марко у Венецији, потребно је издвојити у просеку 5.289 евра по квадратном метру што је за 65,5 процената више од просечне цене станова у Венецији која износи 3.192 евра.

На трећем месту се налазе станови близу Старог моста (Понте Векио) у Фиренци који коштају 5.871 евро што је за 40,2 одсто више него у осталим деловима града.

Колосеум који је један од најпосећенијих споменика не само у Риму већ у читавој Италији и који годишње посећује на милионе туриста, додаје вредност становима у његовој околини која је за 91 посто виша од просечних цена у Риму и коштају 6.427 евра по квадратном метру.

Међутим, зона око Миланске катедрале, тј. славног Дуома је далеко скупља од свих осталих зона у близини славних италијанских споменика. Ту је потребно издвојити 9.747 евра по квадратном метру што је за 81,7 процената више него у осталим деловима града где у просеку коштају 5.364 евра.

Агенција за некретнине Имобилијаре је узела у обзир станове који су удаљени максимално десет минута хода од славних споменика и поредили су цене по квадратном метру са просечним ценама у осталим деловима града.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије