Двогодишњаци „побегли" из вртића и сели на пругу

Два дечака од по две године, која су побегла из вртића у калифорнијском граду Анахајму, нађена су како се играју на активној железничкој прузи. Васпитачи из вртића нису одреаговали, нити обавестили родитеље ни два сата након што су им деца нестала.

Социјална служба државе Калифорније покренула је јуче истрагу да би се утврдило како и чијом кривицом су два дечака од по 2 године неопажено искрала из обданишта „YMCA Children's Station" у граду Анахајму и завршила играјући се на прузи, а да то нико сатима не примети или не одреагује!

Дечаци су највероватније искористили тренутак непажње васпитача и „побегли" из вртића кроз лоше повезану жичану ограду. Затим су сели на оближњу пругу како би се на миру поиграли.

Људи из комшилука су убрзо приметили дечаке, склонили их са пруге и позвали полицију.

Наредник анахајмске полиције Рик Мартинез потврдио је да су примили два позива од једног мушкарца и једне жене у поподневним сатима, први у 16.23.

Неименовани пар је остао уз децу све до доласка патроле.

Дечаци су пронађени километар и 600 метара даље, што значи да су ходали најмање пола сата низ пругу, до места где су сели на шине.

Рози Мендез (36), мајка једног од дечака, каже да је, као и обично, који минут после 17 часова дошла по дете.

„Најчешће видим Ерика како се игра са осталом децом на игралишту, али овога пута га није било. Помислила сам да је у учионици", узбуђено препричава мајка.

Међутим, ни тамо га није било.

Тада је од особља вртића добила запањујућ одговор „да је њен син некако нестао око 15 часова, док су били напољу"!

Пар минута касније дечаке је довезла полиција.

Џон Гастаферо, портпарол Удружења хришћанске омладине, које је надлежно за вртић, изјавио је да су и они покренули истрагу о случају.

„Вршимо темељну истрагу, преиспитујемо све безбедносне процедуре и чинимо све што је у нашој моћи да бисмо били сигурни да се овако нешто никада више неће поновити", рекао је Гастаферо који покушава да убеди родитеље да деце није било само пола сата. 

Иначе, њихов програм је субвенционисан да би се сиромашнијим породицама пружиле бесплатне услуге или веома ниске цене.

У међувремену је, Лизелда Лопез, портпаролка социјалне службе, новинарима рекла да њихово одељење за одобравање дозвола за рад оваквим установама темељно истражује инцидент.

Рупа на огради је истога дана затворена.

Приградски возови том пругом у поподневним часовима радним даном пролазе на сваких пола сата. Надлежни кажу да, још увек из непознатих разлога, воз није прошао док су дечаци ходали низ пругу.

Бог заиста чува децу!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво