Временска прогноза за 17. април 2024.

За 15 до 20 степени свежије. Биће облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином и снегом на високим планинама. Обилније падавине очекују се на југу земље. На снази је жути метео-аларм. Највиша дневна температура до 11 степени. У главном граду кишовито. Температура само 9 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

17.04.2024. Среда: Осетно хладније уз пад температуре за 15 до 20 °С у односу на претходни период. Током дана облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће на југу и југоистоку Србије бити праћени и грмљавином и локално већом количином падавина. На планинама југозападне и јужне Србије током преподнева киша ће прећи у снег. Ветар слаб и умерен северозападни, на истоку повремено и јак, а само ће још током преподнева на југоистоку земље бити умерен јужни. Јутарња температура од 5 на северозападу до 15 °С на крајњем југу и југоистоку земље, док ће се дневна температура кретати од 6 до 11 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 12 h, вероватноћа 90%.

18.04.2024. Четвртак: Умерено до потпуно облачно и свеже, местимично са кишом, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег. Ветар умерен, повремено и јак северозападни, после подне и увече у слабљењу. Најнижа температура од 4 до 7 °С, а највиша дневна од 11 до 16 °С. Упозорење: Количина падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 12 h на југу земље, вероватноћа 75%.

19.04.2024. Петак: Умерено до потпуно облачно, на северу и западу углавном суво са сунчаним интервалима, а у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 7 °С, а највиша од 12 до 16 °С.

20.04.2024. Субота: Умерено до потпуно облачно, на северу и западу углавном суво са сунчаним интервалима, а у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 7 °С, а највиша од 12 до 16 °С. Упозорење: Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 80%.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво