Читај ми!

Временска прогноза за 16. април 2024.

Пре подне сунчано, после подне наоблачење местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Очекује се око 10 литара кише по метру квадратном. На снази је жути метео-аларм. Највиша дневна температура до 30 степени. У главном граду по подне киша. Температура 28 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

16.04.2024. Уторак: Ветровито, на крајњем северозападу Србије и осетно свежије. Пре подне мало и умерено облачно, од средине дана даље повећање облачности, а местимично се очекује киша и локални пљускови са грмљавином. Ветар умерен и јак, на планинама и олујни југозападни. Пре подне на северозападу земље, после подне у осталом делу Војводине, а увече и у централној Србији у скретању на умерен и јак северозападни, који ће у зони фронта понегде достизати и ударе олујне јачине. Најнижа температура од 10 до 17 степени, а највиша од 21 степен на крајњем северозападу до 30 степени на истоку и југоистоку Србије. Упозорења: Tmax ≥ 28 степени, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.

17.04.2024. Среда: Облачно и осетно хладније са температуром нижом за 15 до 20 степени у односу на претходни период, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће на југу и југоистоку бити праћени и грмљавином и локално већом количином падавина. Увече на високим планинама југозападне и јужне Србије прелазак кише у снег. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије и у планинским пределима повремено и јак западни и северозападни, а само ујутру и пре подне на југу и југоистоку Србије југозападни. Најнижа температура од 6 до 12, а највиша од 7 степени на северозападу и западу до 14 степени на југу и истоку земље. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 12h, вероватноћа 90%.

18.04.2024. Четвртак: Умерено до потпуно облачно и свеже, местимично са кишом, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег. Ветар умерен, повремено и јак северозападни, после подне и увече у слабљењу. Најнижа температура од 4 до 7, а највиша дневна од 11 до 14 степени. Упозорења: Количина падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 12 h, вероватноћа 75%.

19.04.2024. Петак: Умерено до потпуно облачно, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 7, а највиша од 12 до 16 степени.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво