Читај ми!

Временска прогноза 12. фебруар

Ваздушни притисак је у паду и најављује приближавање таласа влажног ваздуха из средње Европе који доноси падавине. У другом делу ноћи очекују се киша, суснежица и снег, прво на северу и западу земље, а затим и у осталим пределима. Током ноћи и јутра киша ће се ледити на тлу, нарочито на југу Баната и у Поморављу. Зато је неопходан опрез и возача и пешака! Стигао је мало топлији ваздух са запада и остаје изнад Балкана и наредних дана. Јутарња темпераутра од -6 до 1 степен, највиша дневна од 3 до 10. У Београду пред јутро слаб снег. После подне разведравање. Темпераутра до 6 стпени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

12.02.2023. Недеља: Умерено до потпуно облачно, местимично са снегом, на северу и западу ујутро понегде и кишом уз локалну појаву поледице. Средином дана и после подне киша се понегде очекује и у осталим крајевима. Пре подне у Неготинској Крајини, а после подне и у деловима северне Србије разведравање. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку, као и на планинама јак, северни и северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура од -6 до 1, највиша дневна од 3 на југу и југоистоку до 10 степени на истоку. Упорозења: Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 90%. Тmin < -5 степени, вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

13.02.2023. Понедељак: Променљиво облачно са периодима сунчаног времена. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, западни и северозападни. Најнижа температура -5 до 0, највиша дневна од 5 до 10 степени.

14.02.2023. Уторак: Умерено до потпуно облачно и углавном суво. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, западни и северозападни. Најнижа температура -5 до 2, највиша дневна од 6 до 10 степени.

15.02.2023. Среда: Умерено до потпуно облачно и суво, од средине дана уз постепено разведравање са југозапада. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура -2 до 3, највиша дневна од 7 до 12 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 16.02.2023. до 20.02.2023.)
До петка суво и стабилно са дужим сунчаним интервалима. У суботу наоблачење, местимично са кишом, на планинама и са снегом, а северозападни ветар биће у појачању. Затим хладније, у недељу краткотрајни престанак падавина, а нове падавине се очекују у понедељак.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво