Читај ми!

Забелела се Србија, у већини места пао први снег

Слаб снег падао је ноћас у нижим пределима наше земље, а у неким деловима и даље провејава. Путеви су влажни, а снега има местимично, у расквашеном стању, на појединим коловозима. Први снег пао је и у Београду.

У неким деловима земље и даље провејава снег, али према најавама РХМЗ-а, после подне у западним и централним, а до краја дана и у осталим крајевима, очекује се престанак падавина и разведравање.

У Београду снега још има по парковима, аутомобилима, крововима. Први снег почео је, у зависности од дела града, да пада ноћас између 2 и 3 сата, а престао већ после 6 сати.

Формиран је танак бели покривач од тек једног центиметра. Падавине нису донеле проблеме у саобраћају.

Зимска служба "Београд пута" је у другом степену приправности. Због снега и ниске температуре, 44 екипе обилазиле су током ноћи и јутра градске и приградске саобраћајнице и посипале со по мокрим коловозима.

Поподне ће се појавити и сунце, уз највишу температуру од 2 степена Целзијуса.

На Старој планини висина снега је око три центиметра уз температуру -2 степена. Очекује се да до краја дана висина снежног покривача буде до 15 центиметара.

У Новом Саду снег је падао током ноћи и задржао се на зеленилу и по крововима.

Како је саопштило ЈП "Путеви Србије", на путевима Мионица–Брежђе–Дивчибаре–Каона и Подбукови–Косјерић–Пожега–Ариље–Дивљака коловоз је влажан, а снега има до пет центиметара.

На осталим путним правцима коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Пожеге, Ваљева, Колубаре, Мачве, Зајечара. Препоручује се опрезна вожња.

Због најављених ниских температура, у јутарњим и вечерњим сатима местимично ће бити поледице, а поготово на деоницама дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара