Спремите кишобране – облаци замењују сунце

Током дана очекује се топло и променљиво облачно време са температуром до 30 степени. После подне и увече пад температуре уз кишу, али и пљускове на западу Србије. Киша и ниже температуре током викенда.

Влажан ваздух са Медитерана током преподнева ће нам донети више облака, а поподне и увече биће могући киша и пљускови који се очекују у западном делу Србије.

Топлији ваздух доноси више температуре током дана, па се очекује највиша дневна температура од 26 до 30 степени. Ветар ће бити слаб и умерен, северни и северозападни.

Касно увече из средње Европе стиже јаче наоблачење које ће северу земље донети кишу и пљускове.

Облаци ће се задржати и у петак и већем делу Србије донеће кишу, пљускове и грмљавину уз пад температуре. Само ће се на истоку и југоистоку земље током већег дела дана задржати суво и топло време.

Најнижа температура од 14 до 18 степени, а највиша од 20 степени на северозападу Војводине до 30 у Неготинској крајини.

У суботу променљиво облачно и свеже, местимично с кишом, краткотрајним пљусковима и грмљавином, углавном на истоку и југоистоку. Очекује се умерен ветар, северни, северозападни. Најнижа температура од 13 до 18 степени, највиша од 19 до 24 степена. 

Променљиво облачно и свеже време се очекује и у недељу, али у већини места са дужим периодима сунчаног времена, После подне се очекује ређа појава краткотрајних пљускова и грмљавине. Ветар умерен, северни, северозападни. Најнижа температура од 13 до 17 степени, највиша од 22 до 26 степена. 

Од понедељка се предвиђа претежно сунчано време са температуром у постепеном порасту.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се