Наранџасти метео-аларм, поподне пљускови и непогоде

У Србији се и данас очекује нестабилно време са пљусковима и грмљавином. Локално се очекује град и велика количина падавина. Највиша дневна температура до 27 степени. Падавине се прогнозирају до викенда.

Синоћ је у Београду у периоду између 17 и 20 часова пало 52 литра кише по метру квадратном на Кошутњаку, а 50 у центру града. 

До краја дана се очекује умерено и потпуно облачно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Локално се очекује више од 20 литара по метру квадратном у периоду до три сата, као и појава града.

Због падавина је у већем делу земље на снази наранџасти метео-аларм, што значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Пљускови до петка

Сутра се очекује променљиво облачно и нестабилно време, од средине дана местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Јутарња температура од 13 до 17, највиша дневна од 24 до 27 степени.

Слично време се очекује и у четвртак. Пре подне претежно сунчано, а од средине дана променљиво облачно, понегде са краткотрајним пљусковима са грмљавином. Најнижа температура од 12 до 16 степени, док се предвиђа највиша температура од 22 до 25 степени.

У петак нестабилно, променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, израженијим на истоку земље. Јутарња температура од 12 до 17 степени, дневна од 23 до 26 степени.

Предах од падавина уз благи пораст температуре нас очекује у суботу, а нове падавине метеоролози предвиђају за недељу.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара