Снажно невреме у Београду, прекид трамвајског и тролејбуског саобраћаја

Током поподнева Београд је погодило снажно невреме праћено грмљавином и кишом. Трамваји и тролејбуси искључени су из саобраћаја због велике количине воде. Аутомобили се тешко крећу ауто-путем кроз Београд. Полиција је извукла четири особе из возила, које је било заглављено у води.

Невреме праћено јаким ветром погодило је престоницу, а улицама појединих насеља текла је велика количина воде.

Главни диспечер ГСП-а Дејан Вуковић рекао је за РТС да су трамваји и тролејбуси искључени из саобраћаја од 19.30 часова због велике количине воде.

Према његовим речима, улице су пуне воде на Медаковићу, Бањици и у Пауновој улици. Вода је била на улицама и код Аутокоманда и Железничке станице.

Према подацима РХМЗ-а, у Кошутњаку је пало 52 литра кише у периоду од 17 до 20 часова, а у центру града око 50 литара.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће ускоро бити нормализован градски саобраћај, а да се сутра очекује око 20 литара падавина у Београду.

Говорећи о јавном превозу, навео је да је постојао проблем с подвожњаком у 11. крајишке дивизије, где је у 19.45 заустављен саобраћај. Како је рекао, полиција је одатле извукла четири особе из возила, које је било заглављено у води.  

Истакао је и да су три стабла пала у Београду, али да је "Градско зеленило" у року од 40 минута решило сва три проблема. 

Како један читалац Сајта РТС-а јавља, дрво је пало на аутомобил у Улици Игњата Јоба.

Заменик градоначелника је истакао и да су тренутно активна три пожара на територији града, док их је током поподнева било шест.

"Они су под контролом, десет ватрогасних екипа се налази на терену и помаже да се вода исцрпи у подрумима и на одређеним местима где постоје проблеми - рекао је Весић.

РХМЗ је за данас и сутра прогнозирао нестабилно време са пљусковима и грмљавином. Локално је могућа велика количина падавина, од 20 до 30 милиметара за кратак временски период, а понегде и више, као и град.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво