Временска прогноза - 16. јануар

У већем делу земље претежно сунчано, у нижим пределима и по котлинама магла. Температура до 10 степени, у местима са маглом осетно хладније.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

15.01.2020. Среда: У већем делу претежно сунчано, осим на северу и по појединим котлинама где ће се магла задржати већи део дана. Ветар слаб, јужни и југоисточни. Највиша температура од 5 до 9,  у местима са маглом од -2 до 0 степени. Упозорење: МАГЛА-Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

16.01.2020. Четвртак: После хладног, местимично магловитог јутра, у већини крајева током дана претежно сунчано. Магла или ниска облачност по котлинама ће се задржати и током преподнева, а у северним крајевима и већи део дана. Ветар слаб променљивог правца. Најнижа температура од -6 до -2, највиша дневна од 4 до 9, осим предела са маглом где ће бити хладније.  Упозорење: МАГЛА-Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%.Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

17.01.2020. Петак: Ујутро слаб мраз, у нижим пределима и магла или ниска облачност, која ће се понегде задржати дуже током дана. У осталим пределима претежно сунчано, у Неготинској Крајини тмурно и облачно. Ветар слаб променљив. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 4 до 7,  у местима са дужим задржавањем магле хладније. Упозорење:  МАГЛА-Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

18.01.2020. Субота: Ујутро слаб мраз, магла или ниска облачност. Магла  ће се по котлинама задржати  дуже пре подне. У осталим пределима претежно сунчано. Ветар југоисточни, слаб и умерен, на југу Баната и јак. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 2 до 5,  у местима са дужим задржавањем магле хладније. Током ноћи на северу и западу постепено наоблачење. Упозорење: МАГЛА-Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина,  вероватноћа 90%.

19.01.2020. Недеља: Пролазно наоблачење местимично са слабим снегом углавном у централними јужним крајевима. Ветар слаб и умерен југоисточни, у скретању на северозападни. Најнижа температура од -4 до - 1 , највиша дневна од 1 до 4 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 20.01.2020. до 24.01.2020.)
У понедељак умерено до потпуно облачно, у брдско-планинским пределима понегде са слабим снегом, а затим суво и хладније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се