Густа магла у Војводини и Београду, возачима се саветује опрез

На ширем подручју Војводине и у појединим деловима Београда густа је магла, па је видљивост смањена и испод 100 метара, упозорава Ауто-мото савез Србије. Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

На делу државног пута, код Добановаца, због магле, видљивост је смањена на 100 метара. Од Водња до Лозовичке чесме, због магле је видљивост смањена од 50 до 100 метара.

На правацу Сурчин–Прељина и Прељина–Сурчин, на деоници Сурчин–Уб, отежано одвијање саобраћаја, због смањене видљивости због магле на 100 метара.

И на подручју Војводине, је отежано одвијање саобраћаја, где је због магле видљивост смањена од 50 до 150 метара, због чега се возачима саветује опрез.  

Надлежни саветују максималан опрез при вожњи и прилагођавање брзине кретања због појаве густе магле која смањује видљивост, од Београда до Велике Плане и на подручју Београда.

На неким деловима пута између Београда и Панчева видљивост је веома ниска, јавља репортер РТС-а. 

Такође, због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима. На тим деоницама постоји и могућност појаве магле

Возачима се саветује да, уколико наиђу на подручја са маглом, смање брзину кретања и повећају растојање између возила.

Такође, без зимских гума не би требало кретати на пут, упозоравају надлежни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво