Временска прогноза - 20. децембар

Током дана променљиво облачно са сунчаним периодима, само на југу и истоку местимично са краткотрајном кишом. Ветар слаб и умерен југоисточни, у кошавском подручју јак, на југу Баната повремено са олујним ударима. Највиша дневна температура од 13 до 18 степени, у Неготинској Крајини око 7 степени.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

 

19.12.2019. Четвртак: Претежно сунчано уз високу облачност, осим по појединим котлинама где ће се магла дуже задржати током дана. Од средине дана постепено повећање облачности са југозапада, али ће се задржати суво време. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, крајем дана на југу Баната повремено и јак. Највиша температура од 9 до 16 степени, само по појединим котлинама осетно хладније због дужег задржавања магле. Упозорење: МАГЛА-Хоризонтална видљивост < 200 m, вероватноћа 80%.

20.12.2019. Петак: Ујутру на југозападу и југу понегде магла. Током дана променљиво облачно са сунчаним периодима, само на југу и истоку местимично са краткотрајном кишом. Ветар слаб и умерен југоисточни, у кошавском подручју јак, на југу Баната повремено са олујним ударима. Најнижа температура од 0 до 8, а највиша од 13 до 18 степени, у Неготинској Крајини око 7 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

21.12.2019. Субота: Претежно облачно, ветровито и даље топло, местимично са слабом кишом, осим на југоистоку где ће бити променљиво облачно и суво време. У кошавском подручју и на планинама дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната повремено имати и олујне ударе. Најнижа температура од 4 до 14, а највиша дневна од 13 до 18 степени, у Неготинској Крајини око 6 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

22.12.2019. Недеља: Претежно облачно са кишом, ветровито и топло, крајем дана и током ноћи на високим планинама са снегом. Ветар умерен и јак југоисточни, на планинама и у јужном Банату са олујним ударима, после подне и увече у скретању на умерен северозападни. Јутарња температура од 6 до 14, највиша дневна од 13 до 17 степени, у Неготинској Крајини око 7 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

23.12.2019. Понедељак: Облачно са кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, у Војводини, на истоку земље и у планинским пределима повремено јак северозападни. Јутарња температура од 4 до 9, највиша дневна од 9 до 13 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се