Временска прогноза - 18. септембар

Наоблачење са севера са кишом, пљусковима и појачаним северозападним ветром стићи ће у току ноћи до северних и западних крајева Србије. Понегде су могуће обилније падавине. У већем делу земље облаци, местимично киша, али, већ крајем дана разведравање. У склопу те облачности стиже и хладнији ваздух, температура нижа за десетак степени у већини места, јутарња од 10 до 16, највиша од 16 до 24 степена

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

17.09.2019. Уторак: До краја дана у већем делу претежно сунчано и топло уз слаб западни и југозападни ветар, само на северу Војводине променљиво облачно с краткотрaјном кишом.  Највиша температура од 26 до 32 степена. Јаче наоблачење с кишом и пљусковима, који ће понегде бити праћени грмљавином, осетним падом температуре и појачаним северозападним ветром, које ће касније вечерас захватити северозападне крајеве у току ноћи премештаће се ка централним деловима Србије.  Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

18.09.2019. Среда: У већем делу умерено до знатно облачно и осетно хладније, местимично с кишом и ређом појавом пљускова са грмљавином, само ујутро и пре подне на југу и југоистоку Србије претежно сунчано. После подне на северу, а увече и у току ноћи и у централним деловима постепено разведравање. Ветар умерен и јак, северни и северозападни, у планинским пределима понегде и олујни. Најнижа температура од 10 до 16 степени, а највиша од 16 до 24 степена. Упозорење:  Локална појава грмљавина , вероватноћа 70%. Количина падавина ≥  20 л/м² у периоду до 3h, вероватноћа 60%.

19.09.2019. Четвртак: Променљиво облачно и још мало хладније, у већем делу са дужим сунчаним интервалима, а на југу ујутро и пре подне повремено с кишом. Ветар слаб и умерен, северозападни, на истоку и у планинским пределима понегде и јак. Најнижа температура од 4 степена на северу до 11 степени на југу и истоку Србије, а највиша од 15 до 20 степени.

 20.09.2019. Петак: Ујутро хладно, понегде по котлинама, као и на југозападу, југу и југоистоку Србије слаб приземни мраз, а у планинским пределима локално слаб мраз на 2 m. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 2 до 9 степени, а највиша од 17 до 22 степена.  Упозорење: Слаб приземни мраз (на планинама локално слаб мраз на 2  m ), вероватноћа 60%.

21.09.2019. Субота: Ујутро хладно, понегде по котлинама, као и на југозападу, југу и југоистоку Србије слаб приземни мраз, а у планинским пределима локално слаб мраз на 2 m. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, у скретању на југоисточни. Најнижа температура од 2 до 9  степени, а највиша од 19 до 22 степена. Упозорење: Слаб приземни мраз (на планинама локално слаб мраз на 2  m ),вероватноћа 60%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво