Временска прогноза - 13. август

Још један тропски дан, са температуром до 38 степени. Крајем дана и у току ноћи у северним и западним крајевима очекује се јаче наоблачење с кишом, и падом температуре.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

12.08.2019. Понедељак: Сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак, југоисточни. Највиша температура од 35 до 38 степени.Упозорење: Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа: 100%.

13.08.2019. Уторак: Сунчано и веома топло, осим у северозападним крајевима где ће бити мало пријатније. Ветар слаб  и умерен, на југу Баната повремено и јак, јужни и југоисточни, од средине  дана у скретању на северни и северозападни. Најнижа температура од 16 до 24 , а највиша од 32  на северозападу до 38  на југоистоку. Крајем дана и у току ноћи наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре захватиће северне и западне крајеве. Упозорење:
Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа: 90%.
Локална појава грмљавина са или без падавина вероватноћа: 80%.

14.08.2019. Среда: Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре са севера и запада, до краја дана прошириће се и на остале крајеве. Локално се очекују и обилни пљускови (20 до 30 литара за кратак временски период, понегде  и више), град и олујни ветар у зони пљуска. Ветар слаб и умерен, на планинама и истоку повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од 16 до 21, а највиша од 22  на северозападу и западу до 34 степени на југоистоку. Упозорење: Количина падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h вероватноћа: 80%.
Локална појава грмљавина са градом вероватноћа: 80%.
Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа: 80%.

15.08.2019. Четвртак: Променљиво облачно, изнад већег дела суво, само се на југу и истоку очекујуе понегде киша и краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 13 до 17, а највиша од 23 до 27 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са или без падавина, вероватноћа: 90%.

16.08.2019. Петак: Претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 11 до 15 , а највиша од 25 до 28 степени.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара