Нови врели дан па стиже освежење

У Србији се и данас очекују високе температуре које ће достизати 36 подељак, због чега је на снази наранџасти метеоаларм.

Метеоролог Недељко Тодоровић каже да се вечерас очекује пад температуре и промена времена праћена локалним пљусковима и грмљавином, а у појединим крајевима и градом.

Тодоровић је за Танјуг рекао да је Србија овог викенда "на периферији" топлог таласа, који је протекле седмице погодио западну Европу где су забележене рекордно високе температуре, али да у нашој земљи жива неће достићи 40 подељак.

Како каже, за недељу је прогнозирано 36 степени и то у јужним, централним и источним крајевима земље. 

"Ипак, у већини крајева максимална дневна температура биће око 34 и 35 степени. Промена времена очекује се у послеподневним сатима, односно, у ноћи између недеље и понедељка", навео је Тодоровић.

Према његовим речима, захлађење које стиже из Западне Европе, где је температура већ пала за десетак степени, у Србији ће вечерас условити локалну појаву пљускова и грмљавине, а понегде и временске непогоде.

"Јачи пљускови и град могући су у западној, југозападној и деловима централне Србије, а у понедељак преподне и на истоку земље", рекао је Тодоровић.

То ће, како каже, условити пад температуре која ће током наредне седмице бити нижа за око пет или шест степени у односу на викенд.

Тодоровић је навео да ће се после кратких локалних пљускова, наставити сушни и топао период са максималним температурама око просека за ово доба године.

"Просечна вредност за крај јула и почетак августа је око 28 степени, то значи да ће бити та температура или за степен-два виша", истакао је Тодоровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво