Стигло oсвежење – олуја у Новом Саду, пљусак у Београду

Киша праћена јаким ветром и грмљавином погодила је поједине крајеве Србије. У Новом Саду ветар је ломио дрвеће, док се на Београд спустио јак пљусак. У Шапцу се срушио део фасаде зграде, нема повређених. Црвени метео-аларм на снази у Бачкој, Срему, Западној Србији, Шумадији и Поморављу.

Око 18 часова у Нови Сад је стигла јака олуја која је обарала дрвеће у свим деловима града – од Новог насеља и Сателита, преко Лимана и Штранда, пише портал 021.

Према писању портала, има више оштећених аутомобила у свим квартовима.

Новосађани су на друштвене мреже постављали фотографије и видео-снимке невремена, на којима се види да је ветар гурао контејнере, савијао грање и ломио инвентар у баштама кафића.

Због јаке олује последње вече фестивала "Егзит" почело је са два сата закашњења.

Из Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада поручују да се након временске непогоде стање на улицама стабилизује.

Због великог броја оборених стабала и грана, целокупно људство и механизација јавних предузећа биће ангажована и у току ноћи. 

Олујни ветар и град погодили су и Беочин око 17.30. Ветар је оборио дрво у улици Стојана Вукосављевића.

Радио-телевизија Војводине пише да су гране покидале струјне каблове на бандери тако да је део Беочин села без електричне енергије. 

Ветар је обарао дрвеће и у Панчеву, а у појединим деловима Војводине падао је град величине ораха. 

Киша у Београду, пала фасада у Шапцу 

Освежење је стигло и у Београд, где је киша, праћена јаким ветром и грмљавином, почела да пада око 18.45.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже да све градске службе остају у приправности и током ноћи због падавина на територији Града Београда. 

ЈКП Зеленило добило је 11 пријава, а три екипе су на терену.

И у Шабац је стигло невреме – киша и јак ветар ломили су гране. Деловали су и противградни стрелци.

На коловоз и неколико аутомобила срушио се део фасаде са осмоспратнице у улици Јанка Веселиновића. Није било повређених.

Дрво кестена пало је у насељу Бенска Бара и зауставило саобраћај. Надлежне екипе су на терену.

Oко 19 часова киша се сручила и на територију Шумадије. Према за сада расположивим информацијама, нема штете на објектима и усевима.

Како је за РТС потврдила Марина Прешич Тутуш из радарског центра Бешњаја, испаљено је 46 ракета на територији Крагујевца, општине Кнић, Рековац и Краљево. 

Црвени метео-аларм тренутно је на снази у Бачкој, Срему, Западној Србији, Шумадији и Поморављу. 

На истоку и југу земље и даље је веома топло – у 18 часова у Нишу је измерено 35 степени, у Врању 34, у Неготину 33 степена.

Сутра променљиво, повремено с кишом и пљусковима с грмљавином. Температура нижа за пет до седам степени. Јутарња од 16 до 21, највиша од 25 до 30 степени. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво