Упозорење: Пљускови и непогоде током поподнева и вечери

На сајту Републичког хидрометеоролошког завода објављен је црвени метеоаларм за централни део земље, док је за већи део Србије издат наранџасти метеоаларм.

У Србији се данас током преподнева у већем делу земље очекује претежно сунчано, али ће на северу Војводине почети постепено наоблачење местимично с кишом, пљусковима и грмљавином.

Такво време ће се после подне и увече проширити на западне и централне крајеве, док ће се само на крајњем југу и југоистоку задржати суво и веома топло. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни, у зони падавина јак. 

На основу упозорења добијеног од РХМЗ-а да је у Београду на снази наранџасти, а у окружењу црвени метеоаларм, командант Штаба за вандредне ситуације градоначелник Београда Зоран Радојичић одржао је вандредну седницу штаба и наложио да се сви ресурси ставе у максималну приправност.

Због најављаног невремена које се очекује у Београду све комуналне службе су у максималној приправности. Према прогнози РХМЗ-а у поподневним часовима очекују се падавине од око 20 литара по метру квадратном у временском периоду од три сата. Најављен је олујни ветар и могућа локална појава града", рекао је Радојичић. 

У Београду ће ујутро и пре подне бити претежно сунчано, средином дана наоблачење, после подне и увече с кишом, пљусковима и грмљавином. У појединим деловима града очекују се непогоде с градом и обилнијим падавинама.

Јутарња температура око 23, највиша дневна око 33 степена.

Почетком следеће седмице свежије. До среде променљиво облачно, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично с кишом и локалним пљусковима израженијим у јужним крајевима.

У четвртак и петак у већем делу земље углавном суво. Од суботе променљиво облачно с кишом и локалним пљусковима и грмљавином.

Наранџасти метео аларм означава прогнозиране опасне временске прилике које могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво