Временска прогноза - 9. март

Киша преподне, поподне разведравање. Највиша дневна температура од 14 до 19 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

08.03.2019. Петак: Већи део дана мало до умерено облачно, суво и топло уз слаб и умерен, а на планинама повремено јак, јужни и југозападни ветар. На северу и северозападу Србије после подне понегде киша, која ће се интензивирати увече, а у току ноћи падавинска зона ће се проширити на централне крајеве уз скретање ветра на западни и северозападни правац. Највиша температура од 18 до 23 степена.

09.03.2019. Субота: Мало свежије. На северу Војводине ујутро престанак падавина, у току дана суво са сунчаним интервалима. У осталим крајевима пре подне претежно облачно, местимично с кишом, осим на југоистоку Србије, где ће бити променљиво облачно, средином дана са краткотрајним пљусковима и грмљавином. После подне престанак падавина и смањење облачности. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 2 до 11, а највиша од 14 до 19 степени.

10.03.2019. Недеља: Претежно сунчано и топло. После подне постепено наоблачење са севера, које ће крајем дана и у току ноћи условити кишу најпре у Војводини, а до јутра понегде и у западним и централним крајевима. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, на планинама и у Војводини повремено јак. Најнижа температура од 5 до 10, највиша од 16 до 23 степена.

11.03.2019. Понедељак: Хладније. Наоблачење с кишом са севера и запада Србије у току дана ће се проширити на остале крајеве. У већем делу очекује се од 10 до 30 l/m2 кише, а на западу локално и више. Увече на планинама прелазак кише у снег, а на северу престанак падавина. У току ноћи снег се очекује и у брдским пределима централне и јужне Србије. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 5 до 10, а највиша од 10 до 15 степени, увече и у току ноћи у осетнијем паду. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 24 h, вероватноћа 80%

12.03.2019. Уторак: Још хладније. На северу променљиво облачно и суво са сунчаним интервалима. У осталим крајевима ујутро и пре подне падавине - у нижим пределима киша, у брдима (200 до 500 m) мешовите падавине, а на планинама снег. После подне и увече постепен престанак падавина и делимично разведравање. Ветар умерен до јак, северозападни. Најнижа температура од 0 до 4, а највиша од 6 до 9 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се