Временска прогноза - 19. фебруар

Фебруарско пролеће потрајаће још 3 дана. Поље високог ваздушног притиска неће дозволити облацима са запада да стигну на Балкан. Са југозапада струји топао ваздух доносећи високе температуре нашем региону али и већем делу средње Европе. Највиша дневна температура од 12 до 16 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

18.02.2019. Понедељак: Претежно сунчано. Ветар слаб, променљив. Највиша  температура од 10 до 15 степени.

19.02.2019. Уторак: Ујутро местимично слаб мраз и магла. Током дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, југоисточни, увече и у току ноћи у скретању на северозападни. Најнижа температура од -5 до 3 , највиша од 12 до 16 степени.

20.02.2019. Среда: Ујутро и пре подне претежно сунчано, после подне пролазно умерено наоблачење. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни.  Најнижа температура од -2 до 4, а највиша од 13 до 15 степени.

21.02.2019. Четвртак: У већем делу претежно сунчано. Наоблачење које ће средином дана захватити северне, после подне прошириће се и на остале крајеве. Увече и током ноћи очекује се киша, на планинама снег уз постепен пад температуре. Ветар слаб и умерен, северозападни.  Најнижа температура од -2 до 5 , а највиша од 11 до 14 степени.

22.02.2019. Петак: Облачно, хладније са кишом, на планинама са снегом, уз мање повећање висине снежног покривача. После подне и увече киша ће прећи у снег понегде и у нижим крајевима југоисточне и источне Србије, док ће на северу доћи до престанка падавина и делимичног разведравања. Ветар умерен, на северу и јак, северозападни. Најнижа температура од 0 до 5, највиша од 6 до 9, у Неготинској Крајини око 12 степени.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се