What's your name, Jahjaga?

Бриселски званичници имају проблема да запамте имена и ликове политичара са Балкана. Председник Европског савета Херман ван Ромпеј није могао ни после састанка са председницом Косова Атифетом Јахјага, да упамти њено име.

Званичници у Бриселу очигледно имају проблем да упамте имена и ликове званичника са Балкана, што је потврдио и данашњи гаф Хермана ван Ромпеја, који ни после састанка са косовском председницом Атифетом Јахјагом није могао да запамти њено име.

"Како се зовете, драга (What`s your name, dear)", прошаптао је Ромпеј Јахјаги непосредно пред почетак конференције за новинаре, док су стајали за говорницом у седишту ЕУ у Бриселу.

Снимак је, уз изјаве Ромпеја и Јахјаге, објавила интерна телевизија ЕУ.

"Јах-ја-га", два пута је поновила косовска председница - иако се са снимка пред почетак сусрета јасно из њиховог ћаскања могло чути да су се раније већ састајали.

Ово је последњи у низу гафова европских званичника у последњих неколико месеци.

Током недавне посете Томислава Николића Бриселу, шефица европске дипломатије Кетрин Ештон запањила је извештаче када је сараднике питала да ли неко од њих зна „како изгледа Николић".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво