Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелски удари на Рафу, најмање 11 страдалих; ИДФ: Откривена мрежа хамасових тунела у Кан Јунису

Рат Израела и Хамаса – 173. дан. Израел је опозвао своје преговараче из Дохе након што су разговори о привременом примирју у Појасу Газе дошли у ћорсокак због захтева Хамаса. Стејт департмент наводи да Вашингтон сматра да постоји могућност да се преговори о таоцима наставе. Палестински медији извештавају о новим израелским ваздушним ударима на Рафу. Тврде да ИДФ гађа цивилне објекте. Израелске одбрамбене снаге, са друге стране, наводи да су откриле мрежу хамасових тунела у Кан Јунису.

Израелски удари на Рафу, најмање 11 страдалих; ИДФ: Откривена мрежа хамасових тунела у Кан Јунису Израелски удари на Рафу, најмање 11 страдалих; ИДФ: Откривена мрежа хамасових тунела у Кан Јунису

Израелски званичник близак шефу Мосада потврдио је да је израелска делегација напустила Доху и оптужио Хамас за пропаст преговора о примирју и ослобађању талаца.

Породице отетих протествовале су у Тел Авиву, захтевајући од израелског премијера њихово ослобањање. Више демонстраната је ухапшено због блокирања ауто-пута, међу којима и неколико чланова породица отетих.

Портпарол израелске војске Данијел Хагари потврдио је да је заменик команданта војног крила палестинске милитантне групе Хамас Марван Иса убијен у израелском ваздушном нападу у централном делу Појаса Газе раније овог месеца.

Министар одбране САД Лојд Остин изјавио је да је заштита палестинских цивила "од моралног и стратешког значаја", оцењујући да ситуација у Појасу Газе представља "хуманитарну катастрофу".

"У Гази је сада број цивилних жртава превише висок, а количина хуманитарне помоћи је сувише мала“, нагласио је Остин у разговору са министром одбране Израела Јоавом Галантом у Пентагону.

Хезболах тврди да је гађао базу ИДФ-а на Голанској висоравни, као одговор на израелски ваздушни напад у близини Баалбека на североистоку Либана.

Најмање дванаест особа удавило се у мору недалеко од обале северне Газе, док су покушавали да допливају до хуманитарне помоћи избачене из америчких авиона.

Израел је појачао ваздушне нападе у Гази, а настављена је и операција израелске војске против Хамаса у болници Шифа.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво