Читај ми!

ФСБ: Иза терористичког напада на Москву стоје САД, Украјина и Британија

Федерална служба безбедности Русије окривила је за терористички напад на "Крокус сити хол" Украјину, Сједињене Америчке Државе и Велику Британију, јавља Ротјерс. Оптужбе на рачун Украјине износи и секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев. Кијев тврди да је реч о лажима.

У једном интервјуу који је данас објављен, секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев је рекао да Украјина стоји иза напада на "Крокус сити хол", као и да има много индиција за то.

Шеф Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) Александар Бортников рекао је касније да иза терористичког напада у тржном центру у Москви стоје САД, Британија и Украјина, као и да је један од показатеља то што су нападачи покушали да пребегну у Украјину.

У том нападу убијено је најмање 139 особа, међу којима и троје деце.

Саветник украјинског председника Михаило Подољак негирао је оптужбе које су изнели Николај Патрушев и Александар Бортников, а према којима је Кијев одговоран за напад у Москви.

“То су лажи које шире Патрушев, а затим и шеф ФСБ-а Бортников“, написао је Подољак на друштвеној мрежи Икс.

Украјина је одмах у петак одбацила руске оптужбе о умешаности у напад, за који је одговорност преузела милитантна група Исламска држава.

Западне земље су навеле да њихови обавештајни подаци указују да је ИСИС-К, авганистански изданак Исламске државе, одговоран за напад.

Засад је приведено 11 особа повезаних са нападом, међу њима и четворица терориста против којих су подигнуте и оптужнице. Бортников најављује и нова хапшења.

Данас је притвор одређен и руском држављанину Алишеру Касимову, пореклом из Киргизије, који је оптужен да је издао стан терористима.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво