Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

СБ УН усвојио резолуцију о хитном прекиду ватре у Појасу Газе и ослобађању талаца

Рат Израела и Хамаса – 171. дан. Савет безбедности Уједињених нација усвојио је резолуцију којом се захтева хитан прекид ватре између Израела и Хамаса у Појасу Газе и моментално и безусловно ослобађање свих талаца, пошто су Сједињене Америчке Државе биле уздржане. Израелски министар одбране Јоав Галант поручио је, уочи састанака у Белој кући, да Израел не може да прекине рат против Хамаса све док Хамас држи израелске таоце. Најмање 32.333 Палестинца су убијена, а 74.694 су рањена у Гази од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља Газе.

СБ УН усвојио резолуцију о хитном прекиду ватре у Појасу Газе и ослобађању талаца СБ УН усвојио резолуцију о хитном прекиду ватре у Појасу Газе и ослобађању талаца

Настављени су израелски удари у Појасу Газе. Палестинско друштво Црвени полумесец саопштило је да су израелске снаге извеле вишеструке нападе на болнице Амал, Насер и Ел Шифа

Израелска војска тврди да су напади засновани на информацијама да Хамас користи болнице за скривање бораца и планирање напада. Истичу да су болнице болница Амал, Насер и Ел Шифа повезане са мрежом тунела која се користи као база за палестинске борце, те да су 480 од око 800 људи ухапшених у Ел Шифи били чланови Хамаса и Исламског џихада.

Хамас и медицинско особље, са друге стране, поричу да се болница користи у војне сврхе или за склониште бораца. Тврде да се у њој налазе пацијенти и расељени цивили.

Упркос међународним апелима, Израел не одустаје од велике копнене офанзиве на Рафу, граду на југу Газе, где се склонило скоро два милионa Палестинаца.

Председник Француске Емануел Макрон поручио је израелском премијеру Бенјамину Нетанјахуу да би свако присилно пресељење становништва представљало ратни злочин.

Потпредседница САД Камала Харис изјавила је да не искључује да ће бити последице по Израел уколико покрене велику копнену офанзиву у Рафи.

Број палестинских цивила који су убијени док су чекали на хуманитарну помоћ југоисточно од града Газе, порастао је на 19, саопштено је из Kанцеларије за односе с јавношћу Министарства здравља Газе.

Најмање 32.226 Палестинаца је убијено, а 74.518 повређено у израелским нападима на Газу од 7. октобра, додало је је Министарство здравља Газе.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво