Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ позива цивиле да хитно напусте подручје Кан Јуниса; Размена ватре Израела и Хезболаха; Oсуде америчког вета у СБ УН

Сукоб Израела и Хамаса – 64. дан. Израелска војска (ИДФ) упутила је палестинским цивилима "хитан апел" да, због жестоких борби које се воде у и око града Кан Јуниса, на југу Појаса Газе, напусте већи део тог подручја. Размена ватре Израела и Хезболаха. Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су гранатирале командни центар Хезболаха у јужном Либану као одговор на ракетну ватру на северни Израел. Сједињене Државе уложиле су у Савету безбедности УН вето на предлог резолуције о прекиду ватре у Појасу Газе. Хамас је осудио САД због одлуке да ставе вето, описујући је као "неморалну и нехуману", док израелски званичници захваљују председнику Џозефу Бајдену.

ИДФ позива цивиле да хитно напусте подручје Кан Јуниса; Размена ватре Израела и Хезболаха;  Oсуде америчког вета у СБ УН ИДФ позива цивиле да хитно напусте подручје Кан Јуниса; Размена ватре Израела и Хезболаха; Oсуде америчког вета у СБ УН

Израелска војска наводи да и даље води операције у Кан Јунису. Истовремено, ракете су из Појаса Газе испаљене према Тел Авиву и другим градовима у централном Израелу.

Сједињене Државе уложиле су вето на предлог резолуције о прекиду ватре у Појасу Газе. За резолуцију је гласало 13 чланова СБ УН уз један уздржан и један глас против.

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена затражила је од Kонгреса да одобри продају 45.000 граната за израелске ''меркава'' тенкове које ће Израел користити у офанзиви против Хамаса у Гази.

Председник Француске Емануел Макрон је у разговору са израелским премијером Бењамином Нетанјахуом позвао на отварање граничног прелаза Керем Шалом како би се у Газу допремила хуманитарна помоћ.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије