Читај ми!

Лос Анђелес, ухапшен осумњичени за хладнокрвна убиства бескућника

Америчка полиција ухапсила је осумњиченог серијског убицу за кога се верује да је убио тројицу бескућника на улицама Лос Анђелеса. Инспектори су пронашли доказе за убиства бескућника у време док је осумњичени већ био у притвору због четвртог убиства, које није повезано.  

Осумњичени је наводно пуцао у три мушкарца док су спавали на улици, a четвртог мушкарца је устрeлио у његовој кући, преноси Ел-Еј тајмс.

"Џерид Џозеф Пауел (33) пришао је мушкарцима у три различита кварта Лос Анђелеса у распону од четири дана, усмртивши сваког без очигледног разлога", рекао је у шеф локалне полиције Мишел Мур.

Мур је убиства описао као "бесмислена" и рекао да снимци најмање једног убиства показују како је Пауел "равнодушно" одузео мушкарцу живот.

"Било је застрашујуће, а ја сам у овом послу преко четири деценије!, истакао је Мур, додавши да је нападач "хладнокрвно пуцао без икаквог оклевања".

Пауел је ухапшен у среду увече након што је његов аутомобил повезан са убиством 42-годишњег мушкарца којег је усмртио у његовој кући током пљачке.

Пауелов БМВ је примећен на месту убиства, а полиција Беверли Хилса уочила је тај аутомобил и ухапсила Пауела након што су га полицајци зауставили.

Мур је рекао да су истражитељи аутомобил повезали са убиствима бескућника, иако није навео како, и потврдио је да је пиштољ пронађен током Пауеловог хапшења повезан са све четири пуцњаве.

Мотиви остају нејасни. Мур је рекао да се чини да је нападач нападао бескућнике који су били сами.

Пауел има дебели кривични досије, укључујући и осуде за кривична дела, а полиција сумња да је било још жртава.

У петак је други нападач пуцао на пет бескућника испод надвожњака на ауто-путу у Лас Вегасу, саопштиле су власти. Како је навела полиција, један мушкарац је преминуо од задобијених повреда, а други је у критичном стању, док су остале жртве стабилно.

У том случају нико није ухапшен.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво