Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ упадају у куће високих званичника Хамаса у Гази; Број погинулих Палестинаца премашио 13.000, међу њима 5.500 деце

Четрдесет четврти дан сукоба израелске војске и Хамаса. Израелске снаге упадају у куће високих званичника Хамаса у Гази. Број погинулих у Појасу Газе премашио 13.000, међу њима најмање 5.500 деце и 3.500 жена. Светска здравствена организација потврдила је да 31 превремено рођена беба евакуисана из болнице Шифа. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес изјавио је да је шокиран нападима на школе УН-а. Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи поручио је да израелске снаге после 40 дана сукоба, нису у стању да униште Хамас. Погођено више локација Хезболаха у јужном Либану.

ИДФ упадају у куће високих званичника Хамаса у Гази;  Број погинулих Палестинаца премашио 13.000, међу њима 5.500 деце ИДФ упадају у куће високих званичника Хамаса у Гази; Број погинулих Палестинаца премашио 13.000, међу њима 5.500 деце

Министарство здравља у Гази, које води Хамас, саопштило је да се од почетка сукоба, 7. октобра број убијених Палестинаца повећао на 12.300, укључујући 5.000 деце, док је израелска војска истакла да је број страдалих војника порастао на 57.

Здравствени званичници у Гази, такође, навели су да су многи пацијенти, здравствено особље и расељени напустили највећу болницу Шифа у коју су почетком недеље ушле израелске снаге. 

За то време, палестински званичници и израелска војска објавили су опречне информације о томе шта је изазвало масовни одлазак из болнице.

Док здравствени радници у Гази тврде да су Израелске одбрамбене снаге наложиле евакуацију у року од једног сата, ИДФ је то демантовао, наводећи да су омогућили једино безбедан пролаз за оне који желе да се евакуишу.

У међувремену, хиљаде људи окупило се током јучерашњег дана испред кабинета израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа у Јерусалиму, захтевајући да Израел учини све што може да се одмах врати кући око 240 талаца које држи Хамас у Појасу Газе.

Нетанјаху је, међутим, навео да му је "срце уз породице заробљених", као и да сви Израелци, као и он "марширају с њима".

Амерички председник Џозеф Бајден, у ауторском тексту за Вашингтон пост, истовременонавео је да би Палестинска самоуправа требало да управља Појасом Газе и Западном обалом након рата између Израела и Хамаса.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије