Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Није било борби у комплексу Шифе, пронађено оружје; Хамас: Тврдње о оружју у болници "фарса и театар"

Четрдесети дан сукоба Израела и Хамаса. Изрелска војска тврди да је у комплексу болнице Ел Шифа пронашла оружје и опрему Хамаса. Високи званичник Хамаса Басем Наим рекао је вечерас да је снимак израелске војске на којем се наводно види пронађено у болници Eл Шифа у Појасу Газе "смешан и безвредан" и додао да Хамас не искључује да је израелска војска "донела оружје и ставила га у комплекс. СБ УН усвојио је резолуцију којом се позива на хуманитарну паузу у бормаба у Гази. Израелско Министарство спољних послова одговара "да се то неће догодити док је 239 талаца и даље у рукама Хамасових терориста".

ИДФ: Није било борби у комплексу Шифе, пронађено оружје; Хамас: Тврдње о оружју у болници "фарса и театар" ИДФ: Није било борби у комплексу Шифе, пронађено оружје; Хамас: Тврдње о оружју у болници "фарса и театар"

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су заузеле комплекс града Хамасових зграда као и камп Шати за који тврди да је био главно упориште те палестинске паравојске. Министар одбране Јоав Галант напомиње да је ИДФ пробио одбрану Хамаса у граду Гази.

Међу локацијама које су заузеле израелске трупе налазе се Хамасов парламент и полицијски штаб.

Борбе између израелских трупа и Хамаса у северној Гази натерале су у последњих десет дана још 200.000 Палестинаца да беже на југ енклаве, саопштила је канцеларија УН.

Више од две трећине становништва Газе напустило је своје домове од почетка рата.

Хамас је својим ракетама циљао јужни изралски град Ашкелон и Тел Авив. Том приликом повређено је шест особа, од којих је најтеже страдао 20-годишњи мушкарац.

Израелски министар спољних послова Ели Коен рекао је да генерални секретар УН Антонио Гутерес није способан да води Светску организацију.

"Гутерес није промовисао никакав мировни процес у региону. Гутерес, као и све слободне нације, треба јасно и гласно да каже "ослободите Газу од Хамаса“, додао је Коен.

Са друге стране, први човек УН је "у име човечанства" позвао на хитан прекид ватре у Гази.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво