Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Болница Шифа без горива и кисеоника, директор каже да су спремни за евакуацију; Хамас демантује Тел Авив да је одбио да прими гориво

Тридесет седми дан сукоба Израела и Хамаса. Услед интензивних борби, болница Шифа у Гази стављена ван функције, нема горива ни кисеоника. Бенјамин Нетанјаху тврди да је Израел нудио 300 литара горива за ту болницу, али да су га милитанти га одбили. Хамас то негира и тврди да би та количина била довољна за пола сата рада болничких агрегата. Хезболах гађао север Израела, израелски авиони одговорили нападима на положаје те шиитске паравојне формације. Муслиманске земље траже хитан прекид војних операција.

Болница Шифа без горива и кисеоника, директор каже да су спремни за евакуацију; Хамас демантује Тел Авив да је одбио да прими гориво Болница Шифа без горива и кисеоника, директор каже да су спремни за евакуацију; Хамас демантује Тел Авив да је одбио да прими гориво

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху рекао је да победа израелске војске у Гази нема алтернативу.

"Нема алтернативе победи. Поразићемо Хамас и вратити наше заробљенике", поручио је Нетанјаху.

Оружано крило Хамаса саопштило је да су у потпуности или делимично уништили више од 160 израелских војних мета у Гази, међу којима је више од 25 возила у последњих 48 сати.

Вођа Хезболаха Хасан Насралах рекао је да оружано крило те организације користи нове типове наоружања и да су погодили нове мете у Израелу. Поручио је да ће фронт са Израелом остати активан.

Велики исламско-арапски самит на којем ће се разговарати о сукобу у Гази почео је у Саудијској Арабији. 

На сваких 10 минута у Појасу Газе буде убијено једно дете, упозорио је генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара