Читај ми!

Случај убиства Ане Волш – на рочишту изнети детаљи о аналази ДНК трагова

У претпретресном рочишту на суђењу Брајану Волшу, оптуженом за убиство своје супруге, Српкиње Ане Волш, изнети су површни детаљи ДНК тестова доказа прикупљених у истрази. Следеће рочиште заказано је за 23. јануар.

Уместо Брајана Волша на претпретресном рочишту појавио се његов адвокат, пренео је Ен-Би-Си  Бостон.

Тужилаштво и одбрана изнели најновије информације о процесу прикупљања доказа.

Тужилац је рекао да су обе стране у овом случају недавно имале конференцијски разговор са приватном лабораторијом "Боде", којој је држава послала десетак узорака.

За један број тих узорака речено је да су "ограниченог квалитета" и тестирање је заустављено.

Очекује се да ће експерт одбране посетити лабораторију ради прегледа узорака. Тужилаштво је додала да је државна криминалистичка лабораторија завршила свој рад, иако адвокати још нису добили коначан извештај.

Тужиоци ће изабрати неке узорке за тестирање у државној лабораторији. Волшов адвокат је рекао да очекују да ће имати "све" до краја године.

Следеће рочиште заказано је за 23. јануар наредене године и већ се зна да ни тада Волш неће бити присутан.

Судско рочиште у августу у случају Волша, који је оптужен за убиство своје супруге, одложено је за данас јер су тужиоци рекли да још чекају анализу ДНK из независне лабораторије.

Суд у Норфоку крајем априла одлучио је да Брајан који је оптужен за убиство своје супруге, остане у притвору, одбивши захтев одбране да му се одреди кауција.

ДНК трагови кључни

Правни аналитичар из Бостона Мајкл Kојн рекао је раније овог месеца да је ДНK посебно важан јер истражитељи никада нису пронашли тело Ане Волш.

Не само да тужиоци морају да докажу да је Брајан Волш убио своју жену, већ морају да докажу и да је мртва, истакао је Којн.

"Делић кости сам по себи не доказује нужно смрт. То доказује да је можда била повређена, а тужилаштво покушава да докаже убиство првог степена", рекао је Kојн.

Нестанак Ане Волш

Ана Волш је нестала 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла.  Полиција је трагала за њом више од недељу дана, иако је њен муж у почетку рекао да није виђена од Нове године. 

Супруг нестале Београђанке је од раније у притвору због обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона

Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ена, у историји интернет претраге на уређајима Брајана Волша пронађени су упити "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело". Потрошио је и стотине долара на куповину средстава за чишћење.

На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка, пронађени су предмети који су такође предмет истраге.

Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носио је наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону.

У ноћи у којој је нестала, Ана је требало да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.

Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе. Са Брајаном Волшом има троје деце, узраста од две до шест година.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво