Читај ми!

Подигнута оптужница против Аустралијанке осумњичене да је убила троје људи ручком са отровним печуркама

Аустралијска полиција је саопштила да је подигла оптужницу против 49-годишње жене због сумње да је убила троје људи. Локални медији преносе да је троје људи умрло након што су појели отровне печурке у оброку који им је припремила оптужена жена.

Полиција је летос ухапсила 49-годишњу Ерин Патерсон због сумње да је припремила ручак након којег су три особе преминуле и да је једина одрасла особа којој није позлило.

Ерин Патерсон је 29. јула организовала породични ручак у Лионгати на југу Викторије којем су присуствовали њени бивши свекар и сверква и сестра њене бивше свекрве са супругом, саопштила је полиција аустралијске државе Викторија.

У наредним данима у болници су преминуле свекрва Гејл Патерсон (70), њена сестра Хедер Вилкинсон (66), а убрзо након тога преминуо је и свекар Дон Патерсон (70).

Аустралијска полиција је саопштила да је подигла оптужницу против Ерин Патерсон због сумње да је убила троје људи, као и да је пет пута покушала убиство – два пута летос и три пута у одвојеним инцидентима 2021. и 2022. када је 48-годишњаку позлило након ручка.

Патерсонова је у притвору и изаћи ће пред судију у петак.

Како је летос пренео Си-Ен-Ен, Ерин Патерсон је локалним медијима у сузама порекла да је починила злочин.

"Ужасно се осећам. Волела сам их. Не могу да верујем да се то догодила и заиста ми је жао", рекла је Патерсонова летос.

Поред троје преминулих, ручку је присуствовао и Ијан Вилкинсон, свештеник баптистичке цркве. Био је у критичном стању, али се опоравио након двомесечног лечења.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво