Читај ми!

Екипа РТС-а у Сдероту – град на југу Израела који је претрпео страшан ударац Хамаса

Екипа РТС-а је на југу Израела. Налази се у граду Сдероту, у којем су се водиле уличне борбе израелске војске и полиције против Хамаса. У њему је до почетка сукоба живело 35.000 становника, а сада је остало свега неколико хиљада полицајаца и локална администрација.

Град Сдерот налази се на само три километра североисточно од Појаса Газе, тачно наспрам територије где се интензивно одвијају пешадијске и тенковске операције Изрелских одбрамбених снага у садејству са артиљеријским и ваздушним нападима.

Како су навеле локане власти, у Сдероту су се првих дана рата водиле уличне борбе док су џипови са припадницима Хамаса кружили градом и сејали смрт.

Службеници Министарства спољних послова Израела приказали су страним новинарима видео-снимке страдања локалног становништва.

Када се у Сдероту огласе сирене за опасност, 15 секунди пре него што се стигне у склониште треба да се легне на земљу са рукама иза главе.

У граду се готово непрекидно чују детонације.

Последњих дана у Гази се интензивно одвијају пешадијске и тенковске операције Изрелских одбрамбених снага у садејству са артиљеријским и ваздушним нападима.

Синоћ је, како каже ИДФ, у једном таквом убијен и виши командант Хамаса. Потврђују и да је у том нападу погођен и избеглички камп Џабалија.

Како тврди Министарство здравља у Гази, погинуле су десетине цивила.

Из Изрела на то одговарају да Хамас намерно поставља своје оперативне центре близу вртића, болница и избегличких кампова и да је то "трагедија рата."

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара