Читај ми!

Отмичар у Јапану 86-годишњи бивши припадник мафије, имао "нерашчишћене рачуне" с особљем болнице и поште

У јапанском граду Тоди бивши припадник мафије стар 86 година пуцао је на градску болницу и узео таоце у локалној пошти.

Отмичар, који је јуче у граду Тода пуцао на градску болницу и потом се затворио у локалној пошти узевши таоце, је мушкарац старости 86 година, јављају данас јапански медији.

Осумњичени Цунео Сузуки је јуче око један сат поподне по јапанском времену испалио два хица из пиштоља у прозоре Опште градске болнице у месту Тода, префектура Саитама, и потом се мотоциклом одвезао до поште у кварту Вараби, један и по километар даље.

Ту је, уз претњу пиштољем и запаљивим супстанцама, покушао да узме десетак талаца.

Међутим, иако је испалио два хица, а у згради поште у том тренутку радило око 130 особа, сви запослени, осим две жене, су успели да му измакну и сами се спасу.

Сузуки је од полиције тражио да му као услов за пуштање те две службенице на слободу омогући разговор са радником поште с којим је имао судар мотоциклима прошле године.

Неколико сати касније и оне су, одвојено, успеле да побегну. Kада је остао сам у просторијама поште, око пола 11 увече, полиција је продрла у зграду и ухапсила га.

Приликом хапшења код Сузукија су, осим пиштоља, пронађени и ножеви, те канистер запремине 18 литара са керозином.

Две особе, лекар у четрдесетим и пацијент у шездесетим годинама, задобили су лакше повређе од стакла када је Сузуки, за којег истражитељи тврде да је бивши припадник организоване криминалне групе, пуцао у прозоре градске болнице.

У полицији, говорећи о мотивима злочина, 86-годишњи починилац је изјавио да је имао нерашчишћене рачуне с особљем болнице у вези са лечењем, те да му се није свидело понашања радника поште с којим је прошле године имао судар мотоциклима приликом тог инцидента.

Органи реда у Сузукијевој кући су пронашли и више других комада ватреног оружја, међу којима и пиштоље, што је јасан показатељ његове везе с подземљем, с обзиром да је у Јапану ватрено оружје легално могуће поседовати само ако је особа регистровани ловац.

У Јапану 29 посто становништва је старије од 65 година, па паралелно са старањем популације, последњих година и расте проценат несрећа и злочина који су починили пензионери.

Kуриозитет је, међутим, да су сведоци који су спазили Сузукија како седа на мотоцикл испред градске болнице и бежи (погрешно) изјавили полицији да је починилац мушкарац старости између четрдесет и педесет година.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара