Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Трупе у Гази заузеле упориште Хамаса; више од 100 мртвих у израелском нападу на избеглички камп

Сукоб израелске војске и Хамаса траје 25 дана. Израелска војска саопштава да се Појасу Газе воде жестоке борбе и да је уништила снажно упорште Хамаса. Више од 100 мртвих у израелском нападу на избеглички камп. СЗО упозорава да је здравствена катастрофа у Гази неизбежна. Јеменски Хути преузели одговорност за ракетни напад на јужни Израел. Министарство здравља у Гази, под контролом Хамаса, истиче да је у Гази до сада страдало 8.525 Палестинаца.

ИДФ: Трупе у Гази заузеле упориште Хамаса; више од 100 мртвих у израелском нападу на избеглички камп ИДФ: Трупе у Гази заузеле упориште Хамаса; више од 100 мртвих у израелском нападу на избеглички камп

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изјавио је да нема говора о прекиду ватре, и да је сада време за рат. За Израел би прекид ватре био исто што и предаја Хамасу, рекао је Нетанјаху, и најавио да ће рат потрајати.

У Њујорку је на захтев Кине и Уједињених Арапских Емирата одржана још једна хитна седница Савета безбедности УН о хуманитарној кризи у Појасу Газе.

Из Пентагона је потврђено да се Израелу из САД константно шаље оружје, без ограничења у употреби. Према извештајима медија, копнене операције израелске војске интензивиране су током ноћи.

У понедељак је у Појас Газе ушло 26 камиона са хуманитарном помоћи, док на десетине још чека на прелазу Рафа са египатске стране.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво