Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нетанјаху: Израел неће пристати на прекид ватре, ово је време за рат; Хамас пустио снимак са три отете Израелке

Сукоб израелске војске и Хамаса траје 24 дана. Премијер Израела Бењамин Нетанјаху поручио је да његова земља неће пристати на прекид ватре, додавши да је сада време за рат. Хамас пустио снимак са три отете Израелке у коме траже од нетанјахуа да обезбеди њихово ослобађање. Пронађено тело киднаповане девојке која је одведена у Газу. Хуманитарна криза се погоршава – хиљаде људи упало је у складиште УН због основних животних намирница. Хамас: Од почетка сукоба у Гази погинуло више од 8.300 Палестинаца.

Нетанјаху: Израел неће пристати на прекид ватре, ово је време за рат; Хамас пустио снимак са три отете Израелке Нетанјаху: Израел неће пристати на прекид ватре, ово је време за рат; Хамас пустио снимак са три отете Израелке

Израелске снаге прошириле су копнене операције у Гази, док је Хамас током јучерашњег дана ракетирао централни део Израела.

На хиљаде становника Газе је због хране и основних животних намирница провалило у складишта палестинске агенције Уједињених нација за избеглице. Из УН је саопштено да је то забрињавајући показатељ да је друштвени поредак почео да се урушава.

Израелски министар одбране Јоав Галант поручио је да је копнена операција израелске војске управо и повезана са напорима да се таоци ослободе.

ИДФ је, истовремено, још једном издао хитно упозорење Палестинцима да се изместе на југ Газе, али и позвао на евакуацију болнице Ал Кудс.

Из Светске здравствене организације саопштено је да је немогуће изместити пуне болнице, док је палестински Црвени полумесец навео да се у болници налази око 14.000 цивила, те да би евакуација значила њихово убиство, посебно пацијената на интензивној нези.

За то време, амерички председник Џозеф Бајден, британски премијер Риши Сунак и француски председник Емануел Макрон позвали су на заштиту цивила у Гази, истичући да је већи прилив хуманитарне помоћи преко потребан. 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара